Over mij

Welkom op mijn website…

Weet je wat voor mij belangrijk is? Dat ik mag acteren en trainen in een omgeving waarin gewerkt, geoefend en gespeeld kan worden. Waarin mag worden gelachen en waarin je schaamteloos onderuit mag gaan. Een omgeving waarin niet gedacht wordt in goed of fout, maar in dit werkt wel, of dit werkt niet voor mij.

Waarom Trainingsacteren?
Ik ben ooit begonnen in ‘de zorg’ en heb de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Dat stukje ‘zorg’ in mij zit er nog steeds en ik geniet er van dat veel opdrachten ‘uit de zorg’ komen. Het bedrijfsleven heeft mij een rugzak vol ervaring gegeven, als lijnmanager, accountmanager en manager operations. Kennis over hoe ‘de hazen lopen’. En heeft mij de ‘taal leren spreken’ van commercie en zakelijke dienstverlening.

Twintig jaar heb ik met de voeten in de spreekwoordelijke klei van business-to-business leadgeneratie gestaan. Jarenlang zélf aan de telefoon. Veel projecten ‘gemanaged’.  En uiteindelijk heel veel getraind en gecoacht.
En dan vraagt iemand aan mij: “Waarom wordt jij geen trainingsacteur?”.
En dat is dan zo’n zaadje dat wordt gepland en je niet meer loslaat. Hoeveel rollenspellen had ik inmiddels niet gespeeld, hoeveel werkvormen niet ingezet binnen trainingen?

Om het vak van Trainingsacteur ook écht vorm te geven heb ik een opleiding gevolgd tot professioneel trainingsacteur. Dan vallen kwartjes. En natuurlijk ook: “Waarom niet 20 jaar eerder?”. Maar toen is toen en nu is nu. En nu heb ik een rugzak vol ervaring. Ervaring die ik dankbaar in kan zetten. Omdat ik geloof dat mensen zich altijd kunnen blijven ontwikkelen. Niet alleen door theorie, maar vooral ook door dóen.

Ik ondersteun als trainingsacteur en co-trainer o.a. trainingen op het vlak van persoonlijke effectiviteit; samenwerking; leidinggeven; mediation; grenzen stellen; conflicthantering; grensoverschrijdend gedrag; geweldloze communicatie en motiverende gespreksvoering. Daarnaast ben ik werkzaam als acteur binnen (ontwikkel)assessments.

Het vak van Trainingsacteur is niet beschermd. Daarom vind ik het belangrijk om lid te zijn van een beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs (NVvT). De NVvT biedt een platform voor Trainingsacteurs om zich te blijven ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen.  Als lid van de NVvT volg ik bij de uitoefening van mijn beroep de Gedragscode van de NVvT.
Om kennis uit te wisselen maak ik deel uit van een actieve intervisiegroep. Vakgenoten waar over en weer altijd een beroep op gedaan kan worden.

Een schat die mij heel dierbaar is, is het theatergezelschap Vliegeren Met Tegenwind. Hierin ontwikkelen en spelen wij voorstellingen rond actuele thema’s in en rond de zorg. Voor zorgprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers (www.vliegerenmettegenwind.nl).

Als trainer ligt mijn hart bij de DiSC gedragsvoorkeursstijlen. Omdat het zo herkenbaar en toepasbaar is. Als gecertificeerd DiSC trainer vertel ik er graag over. Nog liever laat ik je ervaren wat je er mee kunt doén.

Mijn ervaring in business-to-business leadgeneratie zet ik graag om in workshops en coaching-op-de-werkplek voor commerciële vaardigheden, telefonische acquisitie en klantcontact.
Geen ‘trucjes’ of een ‘snelle verkoper’ maar vanuit wat voor jou werkt.

En Corrie zelf? Thuis kook ik het liefst hele dagen vooral Italiaanse en Franse recepten of verlies ik mij in een fijn boek dat ik vaak met moeite terzijde kan leggen. Thuis is Leo (mijn man), mijn twee uiterst creatieve kinderen die hun hart op dat vlak kunnen en mogen volgen en eenogige kat Banjer die ons volgt waar we ook gaan.

Corrie van Nieuwkerk

Wil je weten wat anderen van mij vinden of wat recente opdrachten waren? Klik dan eens hier.

Terug naar het BEGIN

Advertenties