Zakelijk Flirten

Zakelijk flirten

Flirten wordt gezien als “hofmakerij zonder serieuze bedoelingen”. Netwerken wordt ook wel omschreven als “het leggen en onderhouden van contacten met andere mensen die nuttig kunnen zijn voor je eigen carrière”.

Vanzelfsprekend is netwerken breder dan ‘alleen voor de eigen carrière’. Flirten is het geven van positieve aandacht aan een ander met het doel iets te bereiken. Flirten is een manier om jezelf te presenteren in de buitenwereld. Flirten is speels, zonder verwachtingen, eisen of ernstige bijbedoelingen.

Netwerken oftewel Zakelijk Flirten is een kunst op zich. Een spel waarbij je de ander centraal stelt. Hiervoor zijn een aantal basisvaardigheden nodig. Tijdens deze training leer je hoe je zakelijk kunt flirten en hoe je daarbij toch jezelf kunt blijven. Er wordt veel met elkaar geoefend. Een bijkomstig effect is dat je jouw collega’s nog beter leert kennen!
Deze training neemt je 3 dagdelen mee van Theater naar Theorie. Het gaat vooral om ervaren, uit je comfortzone (durven) komen, zelf doen. Over drempels stappen en oefenen zal het leeuwendeel van de training zijn. Ook zal je ieder dagdeel gevraagd worden hoe je het tot dusver hebt ervaren en wat je verdere leerdoel is.  Na elk dagdeel krijg je ook huiswerk. Daadwerkelijk in de praktijk ervaren wat de meerwaarde is van oefening. Je komt terug met ervaring en deelt dit met de groep. Aangezien er ruimte en tijd is tussen de verschillende dagdelen kan de workshop steeds weer op maat worden gemaakt naar de behoefte van de deelnemers.


Voor wie zijn deze workshops bedoeld?

Medewerkers die behoefte hebben aan het gemakkelijker bewegen in netwerkomgevingen, meer alert willen zijn, gemakkelijker persoonlijke relaties aangaan, meer initiatief willen tonen, opportunity’s spotten en deze ook benutten. Sociale wendbaarheid en wellevendheid vergroten, met het doel te vragen naar opdrachten.


Waar ga je aan werken?

Competenties zoals assertiviteit, creativiteit/vindingrijkheid, durf, gespreksvaardigheid, initiatief, inlevingsvermogen, innovatie, klantgerichtheid, luisteren, omgevingsbewustzijn, doelgerichtheid, tactisch schakelen

Deze serie workshops is onderdeel van het traject “Persoonlijk Ondernemerschap” en is ontwikkeld in samenwerking met Rhetorica, Training van mens & bedrijf te Soest en wordt ‘in-company’ gegeven.

Meer weten? Bel of mail mij – ik denk graag met je mee.

Terug naar het BEGIN